Mi az a cefuroxim?

A cefuroximot bakteriális fertőzések széles skálájának kezelésére használják, beleértve az extrém vagy életveszélyes típusokat, beleértve az akut középfülgyulladást (a középfül gyulladásos betegségei), a hólyaghurutot (hólyaggyulladás), a garatgyulladást (közismert nevén fájó) torok), orrmelléküreg-gyulladás, hörghurut és még sokan mások. Cefalosporin néven ismert (SEF alacsony sportartalmú). Úgy működik, hogy megakadályozza a baktériumok fejlődését, és nem a vírusfertőzések ellen.

A cefuroxim nemkívánatos mellékhatásai

A cefuroxim gyakori mellékhatásai, amelyek a következőként láthatók:

1. fejfájás, szédülés
2. Hiperaktivitás - szokatlanul vagy rendellenesen aktív
3. hasmenés, hányinger, hasi fájdalom
4. Fehér foltok vagy sebek a szájban
5. viszketés / duzzanat
6. az emésztőrendszer rendellenességei

Vannak gyakoribb mellékhatások, amelyek a cefuroxim tabletta alkalmazásakor jelentkezhetnek.


Orvosi segítséget kell kapnia, ha allergiás reakció jelei vannak, beleértve csalánkiütést, légzési problémákat, az arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok duzzadását.

Fontos figyelmeztetések és óvintézkedések a Cefuroxime Tablettáról:

Allergia a cefuroxim-szerű gyógyszerekkel szemben: Ne szedje a cefuroximot, ha allergiás a cefuroximhoz közeli gyógyszerekre. Az allergiás reakció súlyos lehet, és bizonyos esetekben végzetes is lehet (halált okozhat). Annak megállapításához, hogy fennáll-e az allergiás reakció veszélye, beszéljen orvosával.

Fenilketonuria: A cefuroxim orális szuszpenziós formája fenilalanint tartalmaz. Ez egy aminosav, amely természetesen előfordul sok ételben, például tojásban és húsban. Kerülnie kell ezt a gyógyszert, ha fenilketonuria van. Ezzel a feltétellel a javuló test lebontja a fenilalanint.

Túlérzékenységi reakciók: Azoknál a betegeknél, akiknél allergiás reakció lépett fel a penicillin vagy más béta-laktám antibiotikumok miatt, speciális kezelés ajánlott, mivel fennáll a keresztérzékenység lehetősége.

Szédülhet vagy álmos lehet ezzel a gyógyszerrel. Alkohol vagy marihuána (kannabisz) miatt szédülhet vagy álmosabb lehet. Ha ezt a gyógyszert idősebb embereknél használja, körültekintően kell eljárni, mert reaktívabbak lehetnek a hatására.

Különleges szempontok:

Szoptató nők számára: Szoptató gyermeknél a cefuroxim átjut az anyatejbe, és mellékhatásokat okozhat. Ha szoptatja gyermekét, mondja el orvosának. Ha le akarja állítani a szoptatást, vagy abbahagyja a gyógyszer szedését, akkor el kell döntenie.

Veseproblémákkal küzdő emberek számára: A cefuroxim kivezeti a vesét a szervezetéből. Ha a veséje nem működik megfelelően, a cefuroxim szintje megemelkedhet a szervezetben. Ennek elkerülése érdekében orvosa javasolhatja a cefuroxim szedését a szokásosnál ritkábban.

Hogyan kell bevenni a cefuroximot?

A Cefuroxime Teva tablettát pontosan az orvos által előírt módon vegye be. Kövesse a vényköteles címkén található összes utasítást, és olvassa el az összes gyógyszeres útmutatót vagy utasítást. A gyógyszert pontosan az utasításoknak megfelelően használja.


Ha akarod A Cefuroxime tabletta ömlesztve, nagykereskedelmi áron, majd vegye fel velünk a kapcsolatot. Az Oddway International generikus gyógyszer nagykereskedő, beszállító és exportőr. Gyógyszereket szállítunk világszerte, beleértve az Egyesült Államok, Egyesült Királyság, Kína, Hong Kong, Ausztrália, Thaiföld, Malajzia, Szingapúr, Fülöp-szigetek, Vietnam és még sok más országot is.